Șapte întrebări despre Biserica Ortodoxă

Biserica ortodoxă
Biserica ortodoxă afirmă că „Papa este primul patriarh” și Roma „primul sediu”
3 decembrie 2017
Show all

Șapte întrebări despre Biserica Ortodoxă

Biserica Ortodoxă

Astăzi Biserica Ortodoxă are 9 patriarhii (Ecumenic de Constantinopol, Alexandria, Antiohia, Ierusalim, Rusia, Serbia, România, Bulgaria și Georgia) și 7 Biserici autocéfalas (Cipru, Grecia, Polonia, Albania, Cehoslovacia, Finlanda și Japonia). Rusia a fost creștinat în conformitate cu ritul bizantin, în anul 988, crearea premiselor pentru constituirea de Biserica Ortodoxă rusă. În 1448 Consiliului de prelați ruși ridicat la catedra de Mitropolitul Moscovei și al tuturor Rusiilor, iona, episcop de Riazan. În acest fel, Biserica Ortodoxă rusă a primit autocefalia.

Biserica Ortodoxă
Ceea ce caracterizează Biserica Ortodoxă?

Biserica Ortodoxă susține original învățăturile creștinismului, care a împărtășit cu Biserica în Occident, în timpul primului mileniu al erei creștine.Accepta doctrina celor șapte sacramente ca și Biserica Catolică. Cel mai important este euharistia (împărtășania), urmată de botezul (care se face prin scufundare, nu prin stropire, ca în catolicism), confirmarea urmează botezul pocăinței sau mărturisirea, de coordonare, de căsătorie și maslu.Drept canonic ortodox permite bărbații căsătoriți să fie preoți. Cu toate acestea, episcopii sunt aleși dintre preoți celibatari sau văduvi.Una dintre principalele caracteristici de cult ortodox este o mare bogăție de imnuri. Icoane și bogat decorate umple bisericile ortodoxe. Se consideră că această artă este inseparabil de tradiția liturgică. Aceste icoane sunt exclusiv pentru Biserica Ortodoxă de Est.

În 1589 a instituit Tronul Patriarhal de la Moscova și înscăunat primul Patriarh al rusiei. Patriarhia a existat în Rusia până în 1718, când Țarul Petru I, a introdus guvernatorul collegiate Church, care a durat până în 1721, anul în care Colegiul a fost transformat în Sfântul Sinod de guvernământ, instituit ca supremul organ administrativ al Bisericii Ortodoxe ruse.În 1917 Consiliul General al Bisericii Ortodoxe ruse Biserica Ortodoxă a aprobat acordarea de restaurarea interiorului patriarhală. Mănăstirea San Daniel, sediul Patriarhiei de la Moscova, este centrul administrativ al Bisericii Ortodoxe ruse.Un mare eveniment a fost celebrare de Mileniu de la Creștinarea Rusiei în 1988.

Religia joacă un rol remarcabil în viața socială și spirituală a Rusiei contemporane. Deși în ultima vreme au apărut noi organizații religioase și religii, majoritatea populației crede țară mărturisește credinței creștin-ortodoxe.Biserica Ortodoxă rusă este o biserică locală, multi-naționale, autocefale, care este unită în credință și în comuniune liturgică-canonică cu celelalte biserici ortodoxe locale.Bisericile autonome, exarcados, eparhie, instituțiile de sinod, episcopii,parohii, mănăstiri, parohii, de sex masculin și de sex feminin biserici, școli religioase, misiuni, reprezentări și hanuri, care fac parte din Biserica Ortodoxă rusă, face canonic de Patriarhia de la Moscova, care este celălalt nume oficial al Bisericii Ortodoxe ruse.Jurisdicția Bisericii Ortodoxe ruse se extinde asupra persoanelor care se declară de religie ortodoxă și care au reședința pe teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe ruse din Rusia, Ucraina, Belarus, Moldova, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Estonia, și, de asemenea, ortodox care intră în mod voluntar și de a trăi în alte țări.

Lua
Lua

Comments are closed.