Diferențele dintre biserica Ortodoxă-Biserica Catolică și Biserica Romano-Catolică

Biserica ortodoxă
Biserica ortodoxă afirmă că „Papa este primul patriarh” și Roma „primul sediu”
3 decembrie 2017
Show all

Diferențele dintre biserica Ortodoxă-Biserica Catolică și Biserica Romano-Catolică

Duhului Sfânt

biserica Ortodoxă
În primele 1000 de ani de Creștinism, Ortodoxă, Biserica Catolică și Biserica Romano-Catolică a fost o Biserică, pentru că de această ambele biserici au multe lucruri în comun, ele sunt „Catolic” (adică Universală) și „Apostolică” (au „succesiunea apostolică”, sunt moștenitori ai comunităților creștine fondate de apostoli) – dar există diferențe notabile între ele, care au fost în creștere de-a lungul anilor:

Originea Duhului Sfânt

Duhului Sfânt
La Filioque. Profesia de Credință sau Crezul, ca atare, a fost elaborat în cadrul sinoadelor Ecumenice de la Niceea și Constantinopol în textul Crezului exprimă adevărurile fundamentale ale Credinței Creștine. Una dintre clauze a Crezului care vorbește despre originea Duhului Sfânt care a spus, „Cred în Duhul Sfânt, care purcede de la Tatăl” a fost modificat într-un Consiliu care a avut loc în Vest, în orașul Toledo prin adăugarea la clauza cuvintele „și de la Fiul”, în așa fel încât să completeze propoziția spune „Cred în Duhul Sfânt, care purcede de la Tatăl și de la Fiul”. Trebuie menționat că acest Consiliu nu a fost susținută de prezența patriarhiile din Orient, care ar fi fost necesar pentru a avea valabilitate aditiv.
Domnul a spus: „Dar atunci când consilierul vine (cel care aduce confort), pe care eu voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, care purcede dela Tatăl, el va mărturisi despre mine” (Ioan 15:26).

Crezul spune: „…și în Duhul Sfânt, care purcede de la Tatăl”.Acest crez a fost confirmată de către Consiliile Ecumenice, care interzicea orice completări sau modificări. Acest Crez continuă să fie respectate de către toate Bisericile Occidentale și de Est înainte de schismă, și în el este rezumat tot adevărul de doctrina creștină.Biserica Ortodoxă a păstrat crezul original, fără modificări. Biserica Romano-Catolică a crescut la cea de-a opta articolului, cuvintele „…și de la Fiul” și acest articol: „…care purcede de la Tatăl și de la Fiul”. Acest adaos la Simbolul de Credință, a început în Spania în secolul al vi-lea, și mai târziu sa mutat în Franța, fiind respinsă de către alte Biserici. Papa a respins-o. Papa leon al III-lea, cel Mare, a trimis pentru a imprima acest Crez în două foi de Argint, în greacă și în latină, fără cuvinte: „și de la Fiul” și le-a pus la ușile de la Catedrala Sf. Petru din Roma, declarând că el a făcut astfel încât să păstreze Simbolul de Credința intactă, după cum a declarat primele două sinoadelor Ecumenice.Câțiva ani mai târziu, a fost Papa Nicolae, care în opoziția față de predecesorul său, a permis să fie adăugate cuvintele „…și de la Fiul” în Crez.

Marele Patriarh Fotie a protestat împotriva acestui plus. Papa Ioan al VIII-lea a promis pentru a corecta eroarea, dar Papii succesorii de-a reținut că, prin asimilarea în prezent Biserica de la Roma.Biserica Romano-Catolică învață că sufletele, după moartea de pe pământ, ei vă va oferi un loc numit „Purgatoriu”, în care este curățată („epurat”, de unde și numele lor minor păcatele suferi unele chinuri, și că, după această spălare „spirituale” va intra în Paradis.Biserica Ortodoxă crede că sufletele după moarte așteaptă Judecata Finală, într-un loc care nu este un Paradis, nici Infern.Când Hoțul a spus lui Isus, el a fost pe Cruce: „pomenește-mă, Doamne, când vei ajunge în Regatul tău”, el a auzit răspunsul lui Hristos:

„Astăzi vei fi cu mine în Paradis”Nu, a spus ea, „Stai în purgatoriu, și după purificare, va veni în Paradis”, sau ceva similar.În Biserica Romano-catolică consideră că Papa și Episcopii, în funcție de jurisdicția lor, au puterea de a acorda Indulgențe prin efectuarea anumitor acțiuni, sau să se roage rugăciuni specifice, care îndeplinesc condițiile necesare.Indulgențele nu sunt pentru iertarea păcatelor, ci mai degrabă presupune ca o condiție necesară pentru a câștiga iertarea ei. Sunt o remitere de pedeapsă temporară, care a fost suportate de păcat.Aceste Indulgențe sunt aplicabile pentru sine sau pentru sufletele care sunt în Purgatoriu ca un vot pentru a reduce sau de a pune capăt suferinței lor.

Lua
Lua

Comments are closed.